Може, взяти приклад?

Зовсім нещодавно, буквально тиждень назад, я повернулася з Боснії та Герцеовини — туди мене занесла сила науки ненадовго. Знаєте, то така маленька собі країна, яка дихає свободою ще менше 10 років, але здивувало те, що зараз від війни у них не залишилось майже і сліду — принаймні, Сараєво досить швидкими темпами вливається у європейський стиль життя (до речі, за площею воно навіть трошки менше за Чернівці). Особливо це помітно стало за кількістю і різноманіттям торгових центрів, ось один з них:


Але приємно було те, що відновились будівлі, всюди гарні рівні дороги і тротуари, акуратні газончики. І люди, коли їх щось запитуєш — не тікають, а намагаються відповісти — навіть якщо не знають англійської, підуть з тобою питати інших людей, чи знають вони :)
Сараєво — це, на мою, думку, загалом місто з унікальним перехрестям східної та європейської культур. Тут живе багато мусульман, тому не дивно, що під час прогулянки ми наткнулися на мечеть:
 
А ще порадував мене (як любителя східних танців і всієї тієї культури) асортимент сувенірів, дрібничок, турочок і кавових міні-наборів:
 
 І, звичайно ж, злочином було б не порекомендувати вам «боснійську каву», яку готують у малесенькій кав'ярні, яка не вражає інтер'єром… Але кави кращої ні мені, ні моїм друзям ще не доводилося куштувати. Та і подача тут особлива :)
 
P.S. Сараєво звільнилось від облоги 29 лютого 1996 року. З того часу місто дійсно намагається наздогнати впущене за часи Боснійської війни — і результати помітні. То може б Чернівці брали приклад?

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте